SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiSindikalno-aktivistički vikend za mlade i Skupština Sekcije mladih SSSH

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Sindikalno-aktivistički vikend za mlade i Skupština Sekcije mladih SSSH

Zagreb, 9. prosinca 2019. -  Sindikalno-aktivistički vikend za mlade i izborna Skupština Sekcije mladih SSSH održani su 6. i 7. prosinca u Stubičkim Toplicama.

Kroz dva dana mladi sindikalisti učili su o sebi i drugima, gradili svoj tim na razini Sekcije mladih, analizirali dosadašnji rad Sekcije, te planirali aktivnosti za sljedeće dvije godine.

Posjetio ih je i predsjednik SSSH Mladen Novosel, izrazivši im punu podršku u radu, te istaknuo važnost proaktivnosti svakog člana sindikata ako želimo mijenjati naše društvo nabolje.

Drugi dan svoj sindikalno-aktivistički rad predstavili su Tea Jarc iz sindikata Mladi plus, Sven Janovski iz Mreže mladih Hrvatske i Valentina Luketa koja je govorila o iskustvu organiziraja mladih asistenata na fakultetima u Americi. Učili su i o tome kako komuniciraju mladi i što im je važno kroz prezentaciju Istraživanja o mladima u Hrvatskoj koje je predstavio Marko Kovačić iz Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu (IDIZ).

Završni dio programa bila je izborna Skupština na kojoj je demokratskim putem izabran sedmeročlani Izvršni odbor, te novo mlado vodstvo Sekcije mladih SSSH:

Ana Šer, predsjednica (EKN)
Josip Šoštarek, potpredsjednik (SMH-IS)
Lidija Milković, izvršna tajnica (SOMK)

Program su vodile Sunčica Brnardić i Nediljka Buklijaš iz SSSH.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom