SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiSindikalno organizirana radna mjesta – sigurnija radna mjesta

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Sindikalno organizirana radna mjesta – sigurnija radna mjesta

Kutina, 25. travnja 2018. - Obilježavajući Nacionalni dan zaštite na radu i Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja na radu, 28. travnja, Savez samostalnih sindikata Hrvatske ( SSSH) i Koordinacija SSSH za zaštitu na radu, u suradnji s Petrokemijom d.d. Kutina, organizirali su u toj tvornici umjetnih gnojiva javnu tribinu Sindikalno organizirana radna mjesta – sigurnija radna mjesta. Petrokemija je odabrana jer, kako se moglo čuti, pozitivan je primjer provedbe zaštite na radu, a pitanje uvjeta rada i sigurnog rada je najvažnije. Isto tako, u Petrokemiji postoji i poseban kolektivni ugovor koji se odnosi na zaštitu na radu. Svatko u svojemu dijelu svjestan je odgovornosti, što, u konačnici, dovodi do kontinuiranoga smanjenja broja ozljeda na radu.

Uz predsjednika SSSH Mladena Novosela i članove Koordinacije za zaštitu na radu SSSH, javnoj tribini prisustvovao je i predsjednik Uprave Petrokemije Đuro Popijač sa suradnicima, te Branimir Mutnjaković, viši savjetnik iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava, i Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda za unapređivanje zaštite na radu.

O iskustvima u području zaštite na radu u Petrokemiji d.d. govorili su koordinator povjerenika radnika za zaštitu na radu, rukovoditelj Službe za ZNR,  stručnjak ZNR i sindikalni povjerenik Sindikata EKN – a Hrvatske Zdravko Mašala, Tomislav Cesar, Mario Klaus i Davor Rakić.

Sudionici tribine obišli su, pod stručnim vodstvom, i pojedina radna mjesta, koristeći pritom, naravno, prigodnu zaštitnu opremu.


                

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom