SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiSindikati objavili vlastiti prijedlog direktive o jednakoj plaći u znak prosvjeda zbog odugovlačenja Komisije

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Sindikati objavili vlastiti prijedlog direktive o jednakoj plaći u znak prosvjeda zbog odugovlačenja Komisije

Bruxelles, 4. studenoga 2020. - Europska konfederacija sindikata (ETUC) poduzela je neuobičajen korak objavivši vlastitu direktivu o transparentnosti plaća u znak prosvjeda zbog kašnjenja Komisije s objavom zakona koji je prvotno trebao biti objavljen danas, na Europski dan jednakih plaća.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen obećala je “obvezujuće mjere o transparentnosti plaća” u prvih sto dana njena mandata.

Međutim, 339 dana nakon što je von der Leyen preuzela kormilo Komisije, žene još uvijek čekaju prijedlog Komisije koji će odgovoriti na 16% razliku u plaćama između muškaraca i žena u EU.

Komisija je izazvala sumnje i dovela u znak pitanja svoje obećanje u vezi ove inicijative označivši je oznakom „treba biti potvrđeno“ na svom kalendaru, a objava je odgođena najranije za 15. prosinca.

Kako bi pomogao osigurati nastavak procesa, ETUC je od stručnjaka za europsko radno pravo naručio izradu pravno neoborivog zakonodavstva iz kojega Europska komisija može crpiti inspiraciju.

Model Proposal for a Directive on strengthening the principle of equal pay between women and men through pay transparency

ETUC-ov prijedlog sastavljen od 18 članaka sadrži, među ostalim, sljedeće mjere:

  • zabrana odredbi o tajnosti plaća u ugovorima kako bi radnici mogli raspravljati o plaćama
  • zahtjev za objavom informacija o evaluaciji radnih mjesta u svrhu uspostave jednake plaće za rad jednake vrijednosti
  • obvezati poslodavce na reviziju informacija o plaćama i izradu godišnjih akcijskih planova o jednakosti plaća
  • podrška sindikatima u pregovorima s poslodavcima na rješavanju problema razlike u plaći između žena i muškaraca

Objava prijedloga zakona dolazi mjesec dana nakon što je ETUC otkrio kako će žene u EU morati čekati do 2104. godine na jednaku plaću ako se ne ubrzaju mjere.

- Izbor prve žene predsjednice Europske komisije i njeno obećanje o transparentnosti plaća donijeli su stvarnu nadu u pozitivne promjene za žene čiji se rad predugo sustavno podcjenjuje. Tužno je da pitanje jednake plaće čini se više nije na dnevnom redu Komisije unatoč tome što žene čine većinu radne snage koja je najizloženija u korona-pandemiji na potplaćenim poslovima kao što su poslovi skrbi i čišćenja. Na Europski dan jednakih plaća, pozivamo predsjednicu von der Leyen da se ponovno obveže donijeti zakon o transparentnosti plaća kako europske žene ne bi trebale čekati do idućega stoljeća na jednakost plaća, komentirala je ETUC-ov prijedlog direktive o transparentnosti plaća Esther Lynch, zamjenica glavnog tajnika ETUC-a.

Podsjetimo, i SSSH je u svoje zahtjeve za izmjenama Zakona o radu među nomotehnička unapređenja Zakona uvrstio upravo pitanje redefiniranja pojma tajnosti plaće.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom