SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiSSSH nastavlja predstavljati radnike u Upravnom vijeću CERP-a

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

SSSH nastavlja predstavljati radnike u Upravnom vijeću CERP-a

Zagreb, 11. runa 2020. – Predsjednik SSSH Mladen Novosel imenovan je za člana Upravnog vijeća Centra  za restrukturiranje i prodaju (CERP) u kojem će, kao i u prethodnom mandatu, zastupati interese radnika.

CERP, koji je pravni slijednik bivše Agencije za upravljanje državnom imovinom, zadužen je za upravljanje dionicama i udjelima Republike Hrvatske u trgovačkim društvima koja nisu od strateškog i posebnog interesa.

S obzirom da je CERP zadužen za restrukturiranje i privatizaciju takvih poduzeća, te da njegove odluke imaju izravan utjecaj na radnike i radna mjesta, jedno mjesto u Upravnom vijeću rezervirano je za predstavnika reprezentativnih sindikalnih središnjica.

Odluka o razrješenju dosadašnjeg predsjednika i članova Upravnog vijeća, te imenovanju novih, donesena je na zatvorenom dijelu jučerašnje 9. sjednice Vlade RH.

Predsjednikom Upravnog vijeća imenovan je Darko Horvat (ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine), a članovima Zdravko Marić (ministar financija), Tomislav Ćorić (ministar gospodarstva i održivog razvoja), Nikolina Brnjac (ministrica turizma i sporta), Oleg Butković (ministar mora, prometa i infrastrukture), Marija Vučković (ministrica poljoprivrede), Ivan Malenica (ministar pravosuđa i uprave), Sonja Žerjav (Ured Predsjednika Vlade RH), Mladen Novosel (SSSH, predstavnik sindikalnih središnjica) i Mirko Habijanec (HUP, predstavnik udruga poslodavaca).

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom