SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiStrateške partnere Uljanika još se ne otkriva

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Strateške partnere Uljanika još se ne otkriva

Zagreb, 30. siječnja 2019. (sssh/hrt.hr/direktno.hr) – Rok za predaju obvezujuće ponude potencijalnog strateškog ulagača Uljanik Grupe istekao je u petak, no četiri dana nakon toga socijalni partneri i javnost nisu doznali tko su sve zainteresirani strateški partneri. Na inicijativu sindikata, u Ministarstvu gospodarstva jučer je održan sastanak predstavnika Uprave Uljanik grupe, sindikata i Ministarstva gospodarstva, nakon kojega je predsjednik Uprave pulskog Uljanika Emil Bulić rekao je kako su pregovori u interesu svih vjerovnika Uljanik grupe te kako, s obzirom na tajnost podataka, ne mogu izaći s imenima potencijalnih investitora.

- Očekivali smo saznati imena strateških partnera i njihovu namjeru u postupku restrukturiranja brodogradilišta. Nismo najsretniji što nismo saznali njihova imena, ali ono što smo na žestokome sastanku uspjeli doznati jest da je riječ o kvalitetnim partnerima. Očito Upravi treba još nekoliko dana za dogovor pa će daljnja komunikacija biti na dnevnoj bazi, rekao je, među ostalim, predsjednik SSSH Mladen Novosel, dodajući kako, prvi put, smatra kako ima nade za sretno okončanje procesa.

- Nama je najvažnije da u Hrvatskoj opstane brodogradnja, jer ako krene brodogradnja, krenut će i hrvatska industrijska, poručio je, napominjući kako je privremeno financiranje tema koja se treba dogovoriti s konkretnim strateškim partnerom kada bude izrečen imenom i prezimenom. Od Vlade RH se u ovome trenutku očekuje da pronađe načina kako isplatiti radnicima plaću za prosinac 2018. i siječanj 2019.

Povjerenik SMH-IS-a u brodogradilištu Uljanik Đino Šverko rekao je kako su zadovoljni najavom da brodogradilište 3. maj neće ići u stečaj i da će se učiniti sve da ni brodogradilište Uljanik ne ode u stečaj te kako su dobili potvrdu da se radi na očuvanju proizvodnje u oba brodogradilišta.

Izjavu predsjednika SSSH u cijelosti, te predsjednika Uprave Uljanika i ministra gospodarstva Darka Horvata poslušajte na: Strateške partnere Uljanika još se ne otkriva
 

Još o temi iz medija:

Bulić i Horvat potvrdili da su stigle ponude za Uljanik _tportal.hr

Novosel: Iako nismo saznali ime strateškog partnera za Uljanik, smatramo kako je riječ o kvalitetnoj ponudi _direktno.hr
 

Uoči sastanka:

"Vlada mora sve učiniti da se pronađe strateški partner" _n1info.com

 

 

Zašto ste potpisali za referendum #67jepreviše?

Zato što smatram da je to pitanje o kojem moramo imati pravo izjasniti se na referendumu.
Zato što mislim da rad do 67 nije moguć.
Zato što je penalizacija previsoka i nepravedna, posebno s obzirom da uglavnom nije izbor radnika.