SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiSvi u borbu za pravedniju mirovinsku reformu!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Svi u borbu za pravedniju mirovinsku reformu!

Osijek, 16. travnja 2018. – Tripartitnim pregovorima pokušat ćemo doći do rješenja. Nadamo se da će prevladati razum u Vladi i da ćemo za stolom doći do rješenja. Cilj nam nije ulica, ali, ako će trebati, nećemo se ustručavati iskoristiti i ulicu – čulo se tijekom današnje sjednice Teritorijalnog vijeća teritorijalnih ureda SSSH Osijek i Slavonski Brod posvećene obilježavanju ovogodišnjeg Praznika rada i zahtjevima za reforme za kvalitetniji život i ostanak ljudi u Hrvatskoj.

Koliko je teško radnicima raditi i živjeti u Hrvatskoj posvjedočili su mnogobrojni prisutni sindikalni povjerenici udruženih sindikata, ali, kako se čulo, umirovljenicima je još teže.

- Činjenica je da se ne zna što se hoće, a jedini je cilj kako što manje sredstava angažirati za mirovine. U borbu za pravedniju mirovinsku reformu trebali bi se svi uključiti, jer ona se tiče više budućih umirovljenika nego sadašnjih. Sadašnji umirovljenici će nekako preživjeti, ali hoće li budući, ne zna se, rečeno je na sjednici.

Još će nam svima biti teže prođu li i najavljivane privatne ordinacije primarne medicine i ukidanje koncesije liječnicima primarne zdravstvene zaštite kako predviđaju izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

- Oni koji imaju novaca ne liječe se u Hrvatskoj, no što je s onim građanima koji ostaju? Ustav RH jamči svakome pravo na zdravstvenu zaštitu, ali kako će je imati kada će sve morati platiti? Čime? Zdravstvenu zaštitu jedino će osigurati javno zdravstvo dostupno svima, poručeno je.

Kao i dosada, sjednici je prethodila press konferencija  na kojoj je predsjednik SSSH Mladen Novosel argumentirano prezentirao potrebne reforme.

Sljedeće Teritorijalno vijeće Teritorijalnog ureda Sisak i Ureda SSSH Karlovac je u utorak, 17. travnja.


Iz medija:

Za prvi svibnja veliki prosvjed sindikata u Zagrebu, najavljen je iz Osijeka _republika.eu

SSSH 1. svibnja "Za reforme za ljude" _HRT Radio Osijek

Slavonska Televizija:


 

Jeste li za vraćanje dobi za starosnu mirovinu na 65 godina:

DA
NE
NE ZNAM