SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiSvi zajedno za prave reforme!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Svi zajedno za prave reforme!

Čakovec, 13. travnja 2018.  – Nakon Zagreba i Rijeke, vodstvo SSSH susrelo se sa sindikalnim povjerenicima s područja Međimurske i Varaždinske županije kako bi ih informirali o stajalištima i aktivnostima SSSH vezano uz najavljene, bez konkretno poznatih mjera, reforme mirovinskog i zdravstvenog sustava, te radnoga zakonodavstva.

Kako se, među ostalim, moglo čuti, nudi nam se nešto kao jedino moguće rješenje, bez pravih analiza stanja ili s njihovim zanemarivanjem, bez projekcija posljedica, rješenja prema kojima će obični čovjek proći najlošije. SSSH i Matica hrvatskih sindikata traže prave reforme, a ne to što nam se servira.

-  Želimo uvođenje reda u prihode mirovinskog sustava, javni zdravstveni sustav dostupan svima, osiguranje brzog i efikasnog pravosuđa, stručno i depolitizirano upravljanje, te gospodarski rast temeljen na većim plaćama i kvalitetnijim radnim mjestima! To su reforme od koji će imati koristi svi!

Poziv je upućen Vladi RH, no pozivom svim građanima na pridruživanje u prvomajskoj prosvjednoj povorci u Zagrebu, SSSH i MHS pozivaju da svi zajedno dignemo glas, jer samo tako možemo omogućiti da se glas naroda i čuje. Stoga će i iz Varaždina i Čakovca biti organiziran dolazak prvomajskog autobusa  u Zagreb.

Naš je veliki problem izuzetno niska zaposlenost ljudi između 55 i 64 godine starosti, po čemu smo sa svega 38 posto najgori u Europskoj uniji nakon Grčke. I zato, ako prosječan radnik s 55 godina više ne radi, zato što ne može zadržati ili pronaći posao, kako očekivati da će raditi sa 66 godina? 

Sjednici je prethodila konferencija za novinare SSSH.

Sljedeće Teritorijalno vijeće održat će se u ponedjeljak, 16. travnja u Osijeku za sindikalne povjerenike s područja Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije.
 

Iz medija:

SSSH organizira prosvjednu povorku na Međunarodni praznik rada _direktno.hr

'Imali li smisla ostati u zemlji s ovim plaćama i uvjetima rada' _24sata.hr

"ZA REFORME ZA LJUDE" _medjimurjepress.net

 

Jeste li za vraćanje dobi za starosnu mirovinu na 65 godina:

DA
NE
NE ZNAM