SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiUljanik Brodogradilište ide u stečaj!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Uljanik Brodogradilište ide u stečaj!

Pazin, 13. svibnja 2019. (n1info.com/sssh/hrt.hr) - Trgovački sud u Pazinu odlučio je da se pokreće stečaj Uljanik Brodogradilišta.

Na sudu je, naime, održano novo ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka u Uljanik Brodogradilištu, nakon što je sudac Ivan Dujić 24. travnja ročište odgodio za 13. svibnja.

Stečaj će biti objavljen u roku tri dana i u tom trenutku brodogradilište ide u stečaj. Svi radnici i pisanim putem će dobiti otkaz, ostalo ih je 1.118.

Predsjednik Uprave rekao je na ročištu kako nema povratnu informaciju od kineskih ulagača, sucu tako nije preostalo ništa osim da proglasi stečaj.
 

Više na: Uljanik Brodogradilište ide u stečaj! _n1info.com

- Ako je netko mislio da će brodogradnja opstati u Brodosplitu i Brodotrogiru, grdno se vara - rekao je HRT-u povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sidnikata Đino Šverko u sindikalnoj podružnici Uljanik. Izjavio je da su radnici razočarani, ne odlukom o stečaju, nego nedjelovanjem državnih institucija koje nisu napravile ono što su obećavale - restrukturiranje.

- Cijelo su nas vrijeme zavlačili, a sad im je jedina briga hoće li Jan de Nul pristati da se brod dovrši u Hrvatskoj. Brine se o željezu, o brodovima, a o ljudima se ne brine. To nije državnički. Mi nemamo državnika koji bi tu agoniju presjekao - rekao je.

Šverko za HRT kaže kako bi bilo idealno da se plaće namire, no kako je puno toga pod hipotekama, treba čekati. Nadaju se da će plaće biti isplaćene tako da što više ljudi bude namireno u cijelosti. Radnike će, kaže nam, po dolasku u Pulu izvijestiti da će otkazi biti podijeljeni u ponedjeljak. Svakoga će pitati želi li odraditi otkazni rok ili ne.

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom