SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiZa obranu radnih mjesta!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Za obranu radnih mjesta!

Zagreb, 22. studenoga 2012. (jutarnji.hr/sssh) - Radnički prosvjed u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske ( SSSH) i Hrvatske udruge sindikata (HUS) pod nazivom "Živi zid za obranu radnih mjesta: Posao i plaća, a ne burza!" započeo je ispred Radničkog doma na zagrebačkom Krešimirovu trgu, s kojeg se prosvjedna povorka organizirano uputila prema sjedištu Vlade i Hrvatskog sabora na Markovu trgu.
Između 1.500 i 2.000 prosvjednika, obučenih u crvene prsluke s parolom "Za obranu radnih mjesta", iz tvrtki koje trenutno posluju s problemima, a koje su podržale njihove kolege iz sindikata udruženih u SSSH I HUS, zviždanjem je i povicima negodovanja reklo što misli o stanju u gospodarstvu i općem stanju u državi.
- "Posla ima, pustite da radimo", "Nova vlast, ista priča", "Krize puna vreća, samo za radnička pleća". "Europske plaće svima, a ne samo njima", "Osim dugova, što ostavljate mladima?", tek neki su od viđenih transparenata.

Prigodnim govorima, šaljući snažne poruke, okupljenima su se obratili predsjednici SSSH i HUS-a Mladen Novosel i Ozren Matijašević, potpredsjednici SSSH Ivan Tomac i Eduard Andrić, predsjednici udruženih sindikata Ivan Kovačević (SGH) i Vedran Dragičević (SMH-IS), sindikalni povjerenici iz  "3.maja", RIZ-Odašiljača, Brodosplita i Petrokemije, te kolege iz HUS-a.

Svojim prisustvom, prosvjed su podržali i predstavnici ostalih sindikanih središnjica i sindikata udruženih u njih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 


 


 
 

 

 

 Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom