SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiZapočeo proces pregovora o novom Zakonu o radu

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Započeo proces pregovora o novom Zakonu o radu

Zagreb, 24. lipnja 2021. - Nakon višemjesečnih konzultacija, jučer je i službeno započeo proces pregovora o novom Zakonu o radu. Održan je sastanak radne skupine za izradu nacrta prijedloga novog ZOR-a koji bi na snagu trebao stupiti u drugoj polovici 2022. godine.

Državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić rekao je kako se u izradu novoga Zakona ide kako bi se Zakon modernizirao i kako bi bio usklađen sa sadašnjim uvjetima rada. Sukladno tome, Jelić je istaknuo potrebu za uvođenjem novina, prvenstveno u pogledu rada na izdvojenom mjestu rada.

Novim bi se zakonom, osim rada od kuće, odnosno rada na izdvojenom mjestu rada, dodatno uredio i platformski rad, radno vrijeme, dodatni rad za drugog poslodavca, a išlo bi se i u smanjivanje broja ugovora na određeno koji je od strane sindikata, ali i Vlade, prepoznat kao jedan od vodećih problema u radnim odnosima u Hrvatskoj.

Proteklih smo mjeseci imali prilike vidjeti u kojem se smjeru Vlada i poslodavci kreću po tim pitanjima te smo u procesu konzultacija dostavili više od 50 stranica argumentiranih prijedloga s ciljem jačanja pozicije radnika i sprečavanja zloupotreba. Reagirali smo i na prethodnu procjenu učinaka propisa za nacrt prijedloga Zakona o radu, dokument kojim Vlada objašnjava zašto se donosi novi Zakon o radu. Ostali smo neugodno iznenađeni analizom stanja koja nije prepoznala niti jedan ključan problem niti točku od koje je potrebno krenuti kako bi se radni odnosi konačno riješili na zadovoljavajući način. Štoviše, sve nam je postalo jasno čim smo vidjeli Vladinu argumentaciju o ciljevima novog ZOR-a - pokretanje gospodarstva i zaštita poduzetnika, pa čak i od troškova rada! Sindikati tu tezu smatraju krajnje promašenom i neprihvatljivom jer bi glavna svrha uređivanja radnih odnosa trebala biti zaštita radnika kao slabije strane radnog odnosa. Novim bi se Zakonom o radu trebala jačati prava radnika na pregovaranje i efikasnu zaštitu njihovih prava te podići kvaliteta radnih mjesta.

Jedno od najvažnijih pitanja za sindikate u nadolazećim pregovorima svakako je rastuća nesigurnost radnog mjesta i zapošljavanje na određeno. Krajnje je poražavajuća i zabrinjavajuća činjenica da je Hrvatska rekorder po broju ugovora na određeno u Europskoj uniji - dok se prosjek u EU kreće oko 15 posto, u Hrvatskoj na određeno radi četvrtina stanovništva, a poseban je problem i iznimno kratko trajanje tih ugovora. Velik dio njih sklopljen je na razdoblje od tri mjeseca ili manje.

Više smo puta upozoravali kako rješenje ovog problema ne smije biti kozmetičko, a pogotovo ne na način na koji to predlaže Vlada - da se ugovori na određeno smanjuju na način da se olakša otpuštanje radnika zaposlenih na neodređeno. Ovakva i slična fleksibilizacija radnih odnosa samo će narušiti ionako mala prava radnika i pridonijeti daljnjem rastakanju radnih odnosa.

Pandemija koronavirusa aktualizirala je mogućnost rada od kuće. Takav rad mora biti dobrovoljan, a radnik ne smije snositi teret specifičnih uvjeta rada. Potrebno je dodatno urediti pitanje troškova takvog rada, kao i adresirati rastući problem koji se javlja kod rada kod kuće, a tiče se prekovremenog rada i zamagljivanja granice poslovnog i privatnog života gdje se od radnika često očekuje dostupnost izvan radnog vremena.

Kako se čini, novim Zakonom o radu uredit će se i dodatni rad, odnosno rad kod drugog poslodavca, na način da će se omogućiti dulji rad kod drugog poslodavca od postojećih osam sati tjedno. Taj prijedlog nije prihvatljiv za sindikate jer vodi ka smanjivanju plaća. Krajnje je cinično uvođenje takve mjere u zemlji u kojoj većina radnika i s plaćom na puno radno vrijeme ne može osigurati dostojan život za sebe i svoju obitelj.

S obzirom na navedeno, jasno je kako nas u narednom razdoblju iščekuju dugi i teški pregovori, no uvjereni smo u snagu naših argumenata i nadamo se kako će, unatoč suprotstavljenim mišljenjima, pregovori proći u dobroj vjeri i s obostranim razumijevanjem.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom