SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiŽene na tržištu rada nemaju mogućnost pravednog napredovanja, niti su nagrađene za svoj rad

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Žene na tržištu rada nemaju mogućnost pravednog napredovanja, niti su nagrađene za svoj rad

Zagreb, 7. ožujka 2018. (jutarnji.hr/sssh) - Povodom Međunarodnog dana žena, IKEA i Jutarnji list organizirali su konferenciju& panel raspravu o temi rodne ravnopravnosti na kojoj je o stanju u sektoru trgovine govorila predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Zlatica Štulić.

- U posljednjih pet godina, koliko sam na čelu sindikata, nemam ni jedno saznanje da je neka osoba u trgovini zaposlena na neodređeno. Imamo primjer u kojem je jedna osoba u pet godina dobila 36 ugovora na određeno. Tu se nešto hitno mora učiniti, poručila je.

Istaklula je kako su osobe zaposlene na određeno egzistencijalno ugrožene, žive u nesigurnosti, zbog čega pristaju raditi prekovremeno, neplaćeno, bez plana – pristaju na sve što se od njih traži.

- Nužno je da su sindikati i poslodavci u partnerskom odnosu. Naime, upravo se kroz kolektivne ugovore mnogo može učiniti za majke, rodilje, starije radnke i druge ugrožene i ranjive skupine, poručila je Zlatica.

Više o konferenciji & panel raspravi pročitajte na jutarnji.hr.

 

 

Jeste li za vraćanje dobi za starosnu mirovinu na 65 godina:

DA
NE
NE ZNAM