SSSH

PočetnaVijestiPotpore prosvjedu Doživi mirovinu! I tebe se tiče!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Potpore prosvjedu Doživi mirovinu! I tebe se tiče!

Zagreb, 16. listopada 2018. -  Na adrese organizatora subotnjeg prosvjeda Doživi mirovinu! tebe se tiče! SSSH, NHS-a i MHS-a pristužu pisma potpore. Nakon Europske konfederacije sindikata, pismo potpore stiglo je i od susjednog Saveza slobodnih sindikata Slovenije (ZSSS).

- Norma europskog socijalnog dijaloga je da se mirovinske reforme pripremaju u socijalnom dijalogu između vlade i socijalnih partnera i da je pri tome postignuta suglasnost o bitnim elemetima mirovinskog sustava. Javna rasprava ne može zamijeniti socijalni dijalog sa socijalnim partnerima, reprezentativnim u zemlji. Uspjeh mirovinske reforme ovisi o tome.

Mirovinska refprma mora ići u korist radnika i umirovljenika, a ne na njihovu štetu! Stoga ZSSS poziva ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića da odmah počne socijalni dijalog sa sindikalnim središnjicama o njihovim ključnim zahtjevima, poručuju, među ostalim, slovenske kolege.

Potpore su stigle i od belgijskog ACV-CSC, srbijanske UGS Nezavisnosti, UNI Europe, EGSO - radničke skupine, Saveza samostalnih sindikata BiH, rumunjske CNSLR-Fratie, španjolske središnjice CCOOSaveza samostalnih sindikata Srbije, belgijskog FGTB-a, talijanskog CGIL-a, Europskog sindikalnog odbora za obrazovanje / regija Europa ETUCE, crnogorskog USSCG a, Sindikata umirovljenika Slovenije, stranaka potpisnica Šibenske deklaracije, IndusriAll-a, kao i zajedničko pismo potpore IndustiAll European Trade Uniona  i IndustriAll Global Uniona, Saveza sindikata Republike Srpske, Europske federacije sindikata javnih službi EPSU...

Gabriele Bischoff, predsjednica Europskog gospodarskog socijalnog odbora (EGSO) - radnička skupina _video poruka

Luca Visentini, glavni tajnik ETUC-a _video poruka

Sharan Burrow, glavna tajnica ITUC-a _video poruka

ITUC je poslao pismo i direktno predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću, kao i ministru rada i mirovinskog sustava Marku Paviću - Letter to Government of Croatia.

Učinio je to i ETUC - Letter to Government of Croatia,

kao i europski sindikat IndustriAll - The Croatian Conflict over pensions...

 

 

Hoćete li potpisati za raspisivanje referenduma o promjenama uvjeta za umirovljenje?

DA
NE
RAZMIŠLJAM