SSSH

PočetnaVijestiProjektiNastavak regionalnih radionica u sklopu BATOS-a

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Nastavak regionalnih radionica u sklopu BATOS-a

Zagreb, 18. svibnja 2015. -  Nakon Osijeka, Pule, Opatije i Slavonskog Broda, i u Zadru (19. svibnja), Splitu (20. svibnja) te Dubrovniku (21. svibnja) održavaju se regionalne radionice u sklopu projekta „BATOS – Bipartizam kao alat uspjeha“, čiji je nositelj Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), a partneri u provedbi su Savez samostalnih sindikata Hrvatske ( SSSH) i Udruženje poslodavaca Slovenije (ZDS). Pridruženi partneri projekta su Međunarodna organizacija poslodavaca (IOE), Nezavisni hrvatski sindikati (NHS), te tri granska sindikata udružena u SSSH, Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat (SMH-IS), Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH) i Sindikat graditeljstva Hrvatske (SGH).

Cilj projekta je jest pridonijeti jačanju kvalitete autonomnog bipartitnog dijaloga u Republici Hrvatskoj, kroz omogućavanje stalnih bipartitnih konzultacija između socijalnih partnera, te jačanje znanja i kapaciteta socijalnih partnera za učinkoviti bipartitni dijalog, s posebnim naglaskom na socijalni dijalog na europskoj razini i proces provedbe europskih autonomnih okvirnih sporazuma.

Radionicama mogu pristvovati sindikalni povjerenici i aktivisti i iz drugih sindikata udruženih u SSSH, a ne samo iz udruženih sindikata pridruženih partnera projekta.

Programi:

Zadar

Split
Dubrovnik
 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom