SSSH

PočetnaVijestiSekcija mladihNatječaj SSSH i Sekcije mladih SSSH za izradu prvomajskog plakata

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Natječaj SSSH i Sekcije mladih SSSH za izradu prvomajskog plakata

Zagreb, 15. veljače 2016. - Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Sekcija mladih SSSH, nastavljajući tradiciju, raspisuju natječaj za izradu prvomajskog plakata.

Ovom se akcijom, ponajprije, želimo obratiti mlađoj populaciji, te ih potaknuti na razmišljanje o značaju i važnosti Međunarodnog praznika rada, kojim se obilježava višestoljetna borba radnika i njihovih sindikata za radnička prava i interese, te ujedno slavi pravo radnika na zajedničku, organiziranu borbu za pravednije i odgovornije društvo.

Pozivamo vas da zajedno s nama sudjelujete u obilježavanju Praznika rada prijavom na natječaj i izradom plakata koji će tematizirati:

• potrebu i značaj radničke solidarnosti u 21. stoljeću (simboliziranu sloganom SSSH „Zajedno smo jači“),
• dostojanstvo rada i zalaganje za kvalitetne uvjete rada („Rad nije roba“) ili
• odavanje počasti radnicima i njihovom radu („Hvala radnicima“).

Akcijom želimo poduprijeti mlade, kreativne osobe, odati priznanje njihovu radu i omogućiti im da svoju kreativnost podijele s drugima.

Jedna osoba može prijaviti najviše tri idejna rješenja plakata. Idejna rješenja koja su već bila nagrađivana u drugim sličnim natječajima, kao i već objavljenja, neće biti prihvaćena.

Zaposleni u SSSH i njegovim udruženim sindikatima nemaju pravo sudjelovanja u natječaju.

Vodeći računa o kvaliteti grafičkog i idejnog rješenja, ocjenjivački žiri izabrat će tri najbolja rada koja će biti nagrađena novčanom nagradom u iznosu 2.000 (1. mjesto), 1.000 (2. mjesto) i 500 kuna (3. mjesto).

Svi će pristigli radovi biti objavljeni na internetskoj i Facebook stranici SSSH, a tri najbolja rada i u glasilu SSSH „Sindikalna akcija“. Uz nagrađene, desetak najboljih i najoriginalnijih radova bit će izloženo na prigodnoj izložbi povodom Međunarodnog praznika rada.

Idejna rješenja šalju se u elektroničkom obliku najkasnije do 15. travnja 2016. godine, na e-mail: natjecaj@sssh.hr, s naznakom „Natječaj za Praznik rada“. Prijave pristigle nakon navedenoga roka neće biti prihvaćene.

Pristigli se radovi mogu koristiti isključivo u svrhu natječaja i njegove promocije te pripadajuće izložbe.

Sudjelovanjem u natječaju sudionici daju suglasnost SSSH da poslane radove objavi u tiskanim i internetskim glasilima SSSH, te da odabrane radove tiska u obliku plakata i izloži na prigodnoj izložbi povodom Praznika rada. Za sve ostalo autor će biti kontaktiran i tražit će se njegova suglasnost.

SPECIFIKACIJE:

VELIČINA: 480 x 680 mm
SLIKE: rezolucija 260 DPI
BOJE: CMYK sustav boja
OPREMA: pdf pripremljenom za tisak - opremljen oznakama i dodatkom za rezanje (Bleed)

Logo SSSH mora biti vidljiv na plakatu (vidi privitke).

NAPOMENA: Uz osobne podatke, uz rad je potrebno poslati i kratko pisano objašnjenje ideje plakata, odnosno povezanosti grafičkog rješenja s izabranom temom.
 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom