SSSH

PočetnaVijestiSekcija mladihO diskriminaciji mladih na radnom mjestu

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

O diskriminaciji mladih na radnom mjestu

Zagreb, veljača 2013. godine - Mladi ljudi i poslodavci u Hrvatskoj vrlo slabo poznaju institucionalni okvir suzbijanja diskriminacije, koji je u Hrvatskoj relativno şnažan i sveobuhvatan. Značajnu ulogu ima i Hrvatski zavod za zapošljavanje koji bi u rad sa svojim korisnicima (nezaposlenima i poslodavcima) mogao integrirati edukacije o zakonskom okviru suzbijanja diskriminacije na radnom mjestu te mehanizmima koji im stoje na raspolaganju. Značajnu ulogu imaju i sindikati, strukovne udruge (komore), udruge poslodavaca te lokalne organizacije civilnog društva – jedan je to od zaključaka završne konferencije o diskriminaciji mladih na radnom mjestu, održane u sklopu projekta financiranog iz sredstava Europske Unije kroz program Zajednice PROGRESS, Ureda za udruge Vlade RH, Grada Zagreba te Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Na konferenciji je sudjelovala i članica Sekcije mladih STUH-a Aleksandra Kolundžić.

Govorilo se i o mjerama stručnog osposobljavanja, a održana je i službena promocija duže verzije filma "NeuDOBan položaj: različite strane iste priče"  te razgovor o filmu s voditeljem projekta Nikolom Bukovićem i redateljem Darijem Juričanom.

"NeuDOBan položaj: različite strane iste priče": http://vimeo.com/46958640

- Mladi se s diskriminacijom, zbog svoje dobi i neiskustva, susreću tijekom razgovora o zaposlenju, ali i tijekom napredovanja u karijeri, što je vrijedećim zakonom okvalificirano kao izravna diskriminacija, upozorio je Nikola Buković iz Mreže mladih Hrvatske.

 

Zašto ste potpisali za referendum #67jepreviše?

Zato što smatram da je to pitanje o kojem moramo imati pravo izjasniti se na referendumu.
Zato što mislim da rad do 67 nije moguć.
Zato što je penalizacija previsoka i nepravedna, posebno s obzirom da uglavnom nije izbor radnika.