SSSH

PočetnaVijestiSSSH u medijimaNovosel: Referendum se mora provesti

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Novosel: Referendum se mora provesti

Zagreb, 13. svibnja 2019. (n1info.com/sssh) - Predsjednik SSSH i predstavnik referendumske inicijative '67 je previše' Mladen Novosel govorio je u Točki na tjedan N1 televizije o inicijativi koja je uspjela prikupiti više od 600.000 potpisa građana protiv mirovinske reforme koju gura ministar rada Marko Pavić, a kojom želi podići dobnu granicu za umirovljenje na 67 godina.

- Potpisa nije previše. Bio bih sretniji da smo svim građanima koji su to htjeli, omogućili da daju potpis. Ni tisuće volontera nisu bili dovoljni da pokrijemo svaki dio Hrvatkse, ali se nadam da će svi ti građani izaći na referendum, poručio je.

Na pitanje očekuje li da Vlada povuče zakon, kao što je već ranije radila, Novosel je odgovorio: "Ovog puta to nije moguće. Prije se radilo o prijedlozima zakona. Sada imamo zakon. Ova vlada je zakon donijela, mi tražimo promjenu nekih uvjeta tog zakona. Rušimo samo ono što je bitno. Očekujemo da se referendum provede, on se mora provesti. I kad bi vlada donijela odluku o povlačenju zakona, mi bi inzistirali na provođenju referenduma. Građani su svoj potpis dali kako bi oni odlučilil, a ne da Vlada odlučuje".

Gostovanje možete pogledati u nastavku na: Novosel: Referendum se mora provesti _n1info.com

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom