SSSH

PočetnaVijestiSSSH u medijimaO Uljaniku u emisiji Poslovni tjedan

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

O Uljaniku u emisiji Poslovni tjedan

Zagreb, 10. rujna 2018. - Uljanik je bio tema i današnje emisije Prvoga programa Hrvatskoga radija Poslovni tjedan. Ima li Uljanik budućnost, treba li ga spašavati ili ne i na koji način komentirali su predsjednik SSSH Mladen Novosel, dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata Đino Šverko i direktor brodogradilišta Denis Rabar.

- Vjerujem da će se pronaći neko rješenje, jer alternativa, stečaj, bila bi propast za industriju u Istri. Uljanik previše znači za naše gospodarstvo i općenito za Hrvatsku, naravno kada posluje dobro, kada nema problema u koje je sada zapao. Mi preferiramo da se kroz restrukturiranje pronađe rješenje i ozdravljenje, te krenemo naprijed punim jedrima, rekao je, među ostalim, Đino Šverko.

A na pitanje o odgovornosti predsjednik SSSH je, među ostalim, rekao:

- Hrvatska Vlada koja je kreirala privatizaciju Uljanika koji je potom kupio 3. Maj ne može sada prati ruke, neovisno što je sada neka druga Vlada u odnosu na 2013. godinu, i ne može se izuzeti iz odgovornosti za nastalo stanje, ali i obveze uključivanja u rješavanje problema. Europska unija mora dati potporu da u Hrvatskoj barem nešto od industrije ostane. Milijarda koja se stvori u brodogradnji generira 2,8 milijardi kuna u različitim pratećim djelatnostima…

Cijelu emisiju možete poslušati OVDJE (na multimedijskoj platformi HRTi). Emisija počinje u trećoj minuti nakon vijesti.

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom