SSSH

PočetnaVijestiSSSH u medijimaZašto su poslodavcima privlačni ugovori na određeno vrijeme?

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Zašto su poslodavcima privlačni ugovori na određeno vrijeme?

Zagreb, 12. travnja 2019. - Kakvo je stanje na hrvatskom tržištu rada i zašto imamo tako veliki broj ugovora o radu na određeno vrijeme – neka su od otvorenih pitanja na koja su, u nedavnoj emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija, pokušali odgovoriti izvršna tajnica za socijalni dijalog i javne politike Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ana Milićević Pezelj, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić i Iva Tomić sa zagrebačkog Ekonomskog instituta. Emisiju je uredio i vodio Vlatko Ojvan.

- Nema dovoljnoga broja inspektora i nisu prisutni u svim tvrtkama i kada dođu ne mogu procijeniti je li ugovor o radu dat na opravdani način. Poslodavcima je ugovor na određeno vrijeme jeftiniji, jer za njegovo prekidanje ne plaćaju otpremninu, rekla je, među ostalim, Ana Milićević Pezelj, upozoravajući kako nešto što je fleksibilno, poput ugovora na određeno vrijeme, ne treba poticati.

- Mi moramo shvatiti da kao društvo moramo naprijed, da moramo ljudima osigurati odgovarajuću perspektivu u zemlji, da imamo odgovornost kao udruge, zaključila je.

Snimku emisije pogledajte u nastavku:

 

 

Zašto ste potpisali za referendum #67jepreviše?

Zato što smatram da je to pitanje o kojem moramo imati pravo izjasniti se na referendumu.
Zato što mislim da rad do 67 nije moguć.
Zato što je penalizacija previsoka i nepravedna, posebno s obzirom da uglavnom nije izbor radnika.