SSSH

PočetnaVijestiZa medijeInicijativa 67 je previše na štandovima u Čakovcu, Varaždinu i Bjelovaru

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Inicijativa 67 je previše na štandovima u Čakovcu, Varaždinu i Bjelovaru

Čakovec, 3. svibnja 2019. (mnovine.hr) - Predsjednik SSSH Mladen Novosel i predstavnici Inicijative 67 je previše iz druge dvije sindikalne sredšnjice danas su na središnjem čakovečkom trgu prikupljali potpise za raspisivanje referenduma kojim bi se promijenili uvjeti odlaska u mirovinu. Inicijativa 67 je previše zalaže se, naime za povratak dobi za odlazak u mirovinu na 65 godina i za umanjenje penalizacije prijevremenih mirovina.

– Zalažemo se za poticanje duljeg ostanka u svijetu rada, a ne za kažnjavanje svih onih koji ne mogu ili ne žele raditi dulje od 65 godina. Borimo se protiv diskriminacije starijih radnika i omogućavanje svima da ostanu u svijetu rada do 65 godine starosti, a onima koji to mogu i žele duže, rekao je, među ostalim, tom prilikom predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Više na: Inicijativa 67 je previše koja traži referendum predstavila se i u Čakovcu _mnovine.hr

Predsjednik SSSH i članovi Inicijative 67 je previše iz ostalih dviju sindikalnih središnjica, koje su sastavni dio Inicijative, prikupljali su istoga dana potpise i na štandovima u Bjelovaru i Varaždinu, te se prigodnim riječima obratili medijim.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom