SSSH

PočetnaVijestiZa medijeKuščević: Bolje je da se referendum održi i neka narod odluči želi li reformu

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Kuščević: Bolje je da se referendum održi i neka narod odluči želi li reformu

Zagreb, 13. svibnja 2019. (vecernji.hr/sssh) - I Večernji list se osvrnuo na više od 600.000 prikupljenih potpisa radi raspisivanja referenduma o izmjenama uvjeta za mirovinu. Prikupio je komentare predsjednika SSSH Mladena Novosela, ministra uprave Lovre Kupčevića, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića...

- Mi ovim ne rušimo cijeli zakon i mirovinsku reformu nego samo tražimo da se promijene četiri uvjeta koja su navedena u referendumskom pitanju, poručio je Novosel.

- Poštujem referendumsku akciju kao i ostale slične akcije. Nakon procedure provjere potpisa, o referendumu će odluku donijeti Hrvatski sabor, rekao je Plenković.

Ministar uprave Lovro Kuščević je, pak, rekao kako je očekivao da će biti baš oko 600.000 potpisa i da ga ta brojka ne iznenađuje. Dodao je da zbog velikog broja potpisa možda neće ni biti potrebna provjera njihove ispravnosti, ali o tome će odlučiti Sabor.

- Ako Sabor zatraži provjeru, onda će Vlada vjerojatno ponovno obvezati Ministarstvo uprave da provjeri potpise, ali ovaj put nećemo provjeravati svaki potpis jer broj prikupljenih potpisa značajno premašuje broj potrebnih, pa bi se išlo na provjeru metodom slučajnog uzorka, rekao je ministar, zaključujući kako je na Saboru da odluči hoće li od Ustavnog suda zatražiti provjeru ustavnosti referendumskog pitanja.
 

Cijeli tekst pročitajte na:

Kuščević: Bolje je da se referendum održi i neka narod odluči želi li reformu _vecernji.hr

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom