SSSH

PočetnaVijestiZa medijeRadnice Revije traže barem plaće koje su odradile i ponovnu istragu cijelog stečaja

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Radnice Revije traže barem plaće koje su odradile i ponovnu istragu cijelog stečaja

Šibenik, 3. travnja 2019. (sssh/tportal) -  Bivše radnice šibenske „Revije“ traže od države – Republike Hrvatske, Ministarstva državne imovine i Ministarstva financija, koja je i razlučni vjerovnik na nekretninama koje se prodaju u stečaju, da se odrekne dijela potraživanja u korist njihovih potraživanja  po mogućnosti u cijelosti, a ako ne, barem za iznos osam neisplaćenih plaća, što bi bila velika materijalna i moralna satisfakcija za bivše radnice šibenske „Revije“ nakon dugogodišnjeg čekanja na okončanje stečajnog postupka.

- Nikada nećemo saznati zašto niti jedna ponuda za kupnju "Revije" nije prihvaćena. Bilo je nekoliko izvrsnih ponuda za kupnju i zadržavanje radnica, ali uz uvjet oprosta dugova od strane države, ali to nije prošlo, a mi nikad nismo dobili kvalitetno objašnjenje zašto, niti za tu niti za druge ponude, rekao je Vedran Uranija, pravni povjerenik u Teritorijalnom uredu SSSH Zadar, na konferenciji za medije ispred šibenskog suda.

Imovina nekadašnje čuvene i poznate šibenske tvrtke „Revija“ još jednom će se pokušati prodati na 22.-oj zakazanoj licitaciji, zakazanoj 2. svibnja 2019. godine, s tim da imovina, pogoni, strojevi i dr., koja je bila procijenjena na 20 mil. kuna sada ponuđena na prodaju za nešto više od 6 mil. kuna.

Stečaju je otvoren daleke 2001. godine, 19. ožujka, od kada oko 300 radnika čeka oko 12 mil. kuna zaostalih plaća i otpremnina, a prije nekoliko godina bivši radnici dobili su iznos od 3,3 mil. kuna od prodaje upravne zgrade na šibenskoj rivi.

Uranija je apsurdom ocijenio vođenje stečaja čak 18 godina, što je  vjerojatni europski rekord, a od DORH-a i Uskoka zatražio je da ispitaju tijek stečajnog postupka kako bi se doznalo zbog čega se sve 'toliko oteglo' te kako bi se riješio problem bivših radnica koje su 'žrtve čitavog postupka'.
 

Iz medija:

SSSH traži od RH da se odrekne svih ili bar dijela potraživanja u šibenskoj Reviji _tportal.hr

Radnice Revije traže od države da se odrekne potraživanja: 'Od 56 tisuća, koliko su mi dužni, dobila sam 17' _sibenski.slobodnadalmacija.hr

Radnice Revije traže barem plaće koje su odradile i ponovnu istragu cijelog stečaja _sibenskiportal.rtl.hr

 

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom