SSSH

PočetnaVijestiZa medijeSindikati s dvostruko više potpisa za referendum idu u Sabor

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Sindikati s dvostruko više potpisa za referendum idu u Sabor

Zagreb, 12. lipnja 2019. (aljazeera/sssh) - Sutrašnju predaju potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama uvjeta za mirovinu, prikupljenih od 27. travnja do 11. svibnja, u Hrvatski sabor, za Aljzeera.net komentirao je izvršni tajnik SSSH i član Organizacijskog odbora Inicijative 67 je previše Darko Šeperić.

- Nikada nismo tvrdili da će naše referendumsko pitanje, bude li usvojeno, riješiti probleme mirovinskog sustava, rekao je, dodajući kako je konačni cilj, osim da zaštiti temeljno socijalno pravo građana na odlazak u mirovinu u razumnim godinama, slanje jasne poruke da „moramo početi razgovarati o pravim problemima i tražiti prava rješenja, a ne svaki puta iznova troškove neuspješnih politika prebacivati na leđa građana“.

 - Referendumske inicijative su koristan i potreban oblik djelovanja, pod uvjetom da se koriste odgovorno […] No treba reći i da je referendum jedno od krajnjih sredstava građanskog djelovanja, koji ima smisla i koji možemo koristiti samo u najvažnijim pitanjima. Svakako je dobro što je toliki broj građana dao svoj potpis za ovu inicijativu, ali ozbiljnije, pozitivne i progresivne promjene u našem društvu zahtijevat će puno više građanskog aktivizma od toga. Koliko-toliko funkcionirajuću demokraciju ne možemo izgraditi sve dok uloga građana u političkom procesu ne bude bitno veća od one da jednom u četiri godine izađu na izbore, zaključio je.

 

Članak u cijelosti pročitajte na:

Sindikati s dvostruko više potpisa za referendum idu u Sabor _aljzeera.net


 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom