SSSH

PočetnaVijestiZa medijePriopćenja za javnostNeodaziv SSSH pozivu SDP-a

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Neodaziv SSSH pozivu SDP-a

Zagreb, 14. veljače 2017. -  SSSH nije prisustvovao današnjem sastanku predsjednika SDP-a Davora Bernardića sa sindikalnim središnjicama.

Odgovor SSSH SDP-u, kojeg potpisuje predsjednik Mladen Novosel, prenosimo u nastavku:

- Poštovani gospodine Bernardiću,

Zahvaljujem na pozivu za inicijalni sastanak SDP-a i sindikalnih središnjica. Savez samostalnih sindikata Hrvatske dijeli Vaše mišljenje kako stranke ljevice i radničke organizacije imaju ili bi trebale imate slična stajališta u obrani prava i interesa onih koji žive od svoga rada, dakle zaposlenih, ranije zaposlenih, privremeno nezaposlenih kao i onih koji će tek zakoračiti u svijet rada. U dopisu ste to nazvali „prirodnim savezništvom“, što bi podrazumijevalo da se stvari događaju same po sebi, međutim, iskustvo nas uči kako tome nije tako. Razvoj međusobnih odnosa proces je kojemu je preduvjet volja, a započinje obostranim uvažavanjem. Povjerenje se gradi i na tome treba ustrajno raditi. 
        
Ipak, na predloženi sastanak neću doći, ne samo zato što istoga dana u isto vrijeme SSSH održava sjednicu Predsjedništva, već i stoga što u odnosima sa strankama SSSH nikada ne ide „u paketu“ s ostalim sindikalnim središnjicama. Vjerujem da razumijete tu našu poziciju jer se zasigurno niti Vi ne biste odazvali sastanku u vezi definiranja moguće suradnje na koji bismo mi istovremeno  pozvali više stranaka.
          
S druge strane, rado bismo se susreli s Vama i Vašim suradnicima i otvorili moguće teme suradnje te Vas pozivamo na radni sastanak u Radnički dom u Zagrebu u vremenu koje dogovorimo. Priloženo dostavljamo Predizbornu platformu SSSH „Za Hrvatsku zadovoljnih ljudi“ koja na vrlo sažet način govori kako SSSH sagledava  društveno-ekonomski razvoj Hrvatske odnosno za što je to spreman zalagati se i boriti. U odnosu na Platformu, SSSH je (pro)ocjenjivao predizborne stranačke programe. Također, u odnosu na Platformu, SSSH prati realizaciju predizbornih stranačkih obećanja. Stoga držimo da je korektno dostaviti Vam je prije mogućeg početka suradnje.
 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom