SSSH

PočetnaVijestiŽenska sekcijaDanas i sutra – dostojanstven rad za žene

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Danas i sutra – dostojanstven rad za žene

Zagreb, 10. prosinca 2012. – U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca, Sindikat graditeljstva Hrvatske ( SSSH) i Hrvatski sindikat šumarstva (NHS) organizirali su u Radničkome domu Konferenciju „Danas i sutra – dostojanstven rad za žene“, s naglaskom na sektore graditeljstva i šumarstva.

Konferencija je održana u sklopu regionalne kampanje „Danas i uvijek dostojanstven rad žena“ zemalja jugoistočne Europe – Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije, koju provode članice Međunarodne konfederacije sindikata graditelja, šumara i drvara (BWI).

Među brojnim sindikalisticama, u radu Konferencije su sudjelovale i Nansi Tireli, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, Gordana Paškvan- Budiselić, viša stručna savjetnica Agencije za strukovno obrazovanje, Tatjana Gračić iz HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva, te Ivana Šimek iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Svoje kolegice pozdravili su i predsjednici SGH i HSŠ Ivan Kovačević i Željko Kalauz.

Konferencijom je moderirala Jagoda Milidrag Šmid iz SSSH. Kako reče, drago joj je da je netko na Međunarodni dan ljudskih prava…

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom