SSSH

PočetnaVijestiŽenska sekcijaDanas i sutra – dostojanstven rad za žene

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Danas i sutra – dostojanstven rad za žene

Zagreb, 10. prosinca 2012. – U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca, Sindikat graditeljstva Hrvatske ( SSSH) i Hrvatski sindikat šumarstva (NHS) organizirali su u Radničkome domu Konferenciju „Danas i sutra – dostojanstven rad za žene“, s naglaskom na sektore graditeljstva i šumarstva.

Konferencija je održana u sklopu regionalne kampanje „Danas i uvijek dostojanstven rad žena“ zemalja jugoistočne Europe – Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije, koju provode članice Međunarodne konfederacije sindikata graditelja, šumara i drvara (BWI).

Među brojnim sindikalisticama, u radu Konferencije su sudjelovale i Nansi Tireli, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, Gordana Paškvan- Budiselić, viša stručna savjetnica Agencije za strukovno obrazovanje, Tatjana Gračić iz HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva, te Ivana Šimek iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Svoje kolegice pozdravili su i predsjednici SGH i HSŠ Ivan Kovačević i Željko Kalauz.

Konferencijom je moderirala Jagoda Milidrag Šmid iz SSSH. Kako reče, drago joj je da je netko na Međunarodni dan ljudskih prava…

 

 

Zašto ste potpisali za referendum #67jepreviše?

Zato što smatram da je to pitanje o kojem moramo imati pravo izjasniti se na referendumu.
Zato što mislim da rad do 67 nije moguć.
Zato što je penalizacija previsoka i nepravedna, posebno s obzirom da uglavnom nije izbor radnika.