SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiRadnici Dalekovoda: Hoćemo plaće!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Radnici Dalekovoda: Hoćemo plaće!

Zagreb, 19. studenoga 2102. – Stotinjak radnika Dalekovod Proizvodnje iz Velike Gorice i Dalekovod Cinčaonice iz Dugog Sela, okupljenih ispred sjedišta tvrtke Dalekovoda d.d. na zagrebačkome Žitnjaku, odlučno je u namjeri očuvanja te tvrtke čiji je račun blokiran već neko vrijeme, zbog, kako se moglo čuti, igara banaka i drugih struktura. Odlučni su u borbi za isplatu zarađenih, a neisplaćenih plaća za rujan i listopad.
Ako im se do kraja ovoga tjedna ne isplate zaostale plaće, 1700 radnika krenut će u sve zakonske industrijske akcije, poručio je tijekom press konferencije predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata Vedran Dragičević.
Naime, radnici napominju kako svi dijelovi Dalekovod Grupe posluju i imaju ugovore za daljnje poslove u zemlji i inozemstvu. Radi se prekovremeno, subotama, nedjeljama, sve više robe ide van, a plaća nema…Muče ih osnovni problem, a to je vlastita egzistencija.
- Zahtijevamo hitno rješavanje nastale situacije i ne dozvoljavamo da se problemi rješavaju samo preko leđa radnika, zaključio je povjerenik SMH-IS-a u Dalekovod Proizvodnji Danijel Hus, pozivajući na uključenje u rješavanje problema svih relevantnih institucija koje svojim odlukama mogu pripomoći. 
Potporu radnicima dao je i Sindikat graditeljstva Hrvatske čiji je predsjednik Ivan Kovačević, zajedno s regionalnim povjerenikom Domagojem Ferdebarom i prisustvovao press konferenciji. I SGH ima svojih članova u Dalekovodu.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom