SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiDogovorena privremena suspenzija Kolektivnog ugovora ugostiteljstva

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Dogovorena privremena suspenzija Kolektivnog ugovora ugostiteljstva

Zagreb, 30. ožujka 2020.(stuh/hup/sssh) - Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH), Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije i  HUP - Udruga ugostiteljstva i turizma potpisali su 28. ožujka Sporazum koji izvan snage stavlja Kolektivni ugovor ugostiteljstva, potpisan 20. prosinca 2019., te njegov Dodatak, potpisan 4. veljače 2020. godine.

Potpisnici su sporazumno odredili kako se odredbe Kolektivnog ugovora ugostiteljstva, uključujući i Dodatak, neće primjenjivati do odluke nadležnih državnih tijela o prestanku izvanrednih mjera uvjetovanih pandemijom COVID-19. Po prestanku izvanrednih mjera potpisnice će novim sporazumom dogovoriti prestanak moratorija i nastavak važenja odredbi Kolektivnog ugovora ugostiteljstva. 

- U nadi da će se dio turističke sezone 2020. ipak desiti, bitno je sačuvati domicilne radnike koji će u tom slučaju preuzeti odgovornost odrađivanja poslova na zadovoljstvo gostiju i poslodavaca, koji bez njih mogu ponovno staviti ključ u bravu svih objekata. Očekujemo da sukladno sporazumnom dogovoru na granskoj razini, poslodavci, a ponajprije oni koji su članovi HUP- Udruge poslodavaca u ugostiteljstvu, ne otkazuju kućne kolektivne ugovore, već da sklapanjem sporazuma sa svojim sindikalnim podružnicama, te važenjem istih do prestanka vladinih izvanrednih mjera, urede međusobna prava i obveze u svrhu očuvanja svih radnih mjesta kao što smo to zajednički činili i do sada, izjavio je Eduard Andrić, predsjednik STUH-a.

Predsjednik STUH-a uputio je i pismo svim članicama i članovima STUH-a u kojemu ih obavještava o privremenom stavljanju izvan snage Kolektivnog ugovora ugostiteljstva: 

- Sagledavanjem trenutne situacije u našoj državi, ali i na svjetskoj razini, svjesni smo da je ova turistička sezona upitna, odnosno da je sve izvjesnije kako do udarnih mjeseci za hrvatski turizam neće biti riješen problem s koronavirusom. Naša djelatnost je suočena s činjenicom da su gotovo sva hotelska društva i ugostiteljski objekti zatvoreni i da se ne ostvaruje nikakav prihod. Neki poslodavci vjerojatno imaju akumuliranih sredstava za prebroditi ovu krizu, ali velika većina zasigurno ne. U toj situaciji dolazi u pitanje otkazivanje kako granskog, tako i kućnih kolektivnih ugovora koje poslodavci, uz poštivanje otkaznog roka, mogu otkazati jednostrano. Zaključili smo da je daleko svrsishodnije i sigurnije zadržati socijalni dijalog u dobroj vjeri i sporazumno s poslodavcima rješavati ovu krizu kako bi po izlasku iz nje nastavili primjenjivati sve ugovorene kolektivne ugovore i pregovarati o novim i višim pravima za radnike.

Poslodavci će koristiti mjere Vlade od kojih im je sada najbitnija minimalna plaća od 3.250 kuna neto i beskamatna odgoda plaćanja pojedinih poreznih davanja. Na razini društava - hotela ne smije se dozvoliti da dođe do otkazivanja kolektivnih ugovora, već treba također tražiti rješenja sklapanjem privremenih sporazuma i ugovaranjem prava radnika sukladno mogućnostima dotičnog subjekta. U dosadašnjim pregovorima razgovaralo se o institutu čekanja budući da su radnici kod kuće i da ne rade. Pri tome za vrijeme čekanja treba dogovarati postotak plaće u odnosu na ugovorenu plaću, a tamo gdje je to realno moguće, pokušati dogovoriti da razlika plaće ide u dug prema radniku koji se može isplatiti u više puta kada se stanje normalizira.

Svi smo svjesni da je sada najbitnije sačuvati zdravlje, ali isto tako da nakon prestanka pandemije treba nastaviti živjeti, a to nije moguće bez rada i isplaćene plaće za taj rad. Upravo zbog te činjenice u pregovorima s poslodavcima težiti ćemo očuvanju radnih mjesta (prvenstveno za naše domicilno stanovništvo), zadržavanju kolektivnih ugovora koji daju daleko značajnija prava od onih iz Zakona o radu i Pravilnika o radu, a sve to možemo postići isključivo promišljenim pregovaranjem socijalnog partnera koji pregovore vodi u dobroj vjeri uz uzajamno uvažavanje i povjerenje.

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom