SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiOdržana dvodnevna radionica za članove radničkih vijeća

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Održana dvodnevna radionica za članove radničkih vijeća

STUBIČKE TOPLICE, 10. lipnja 2022. – U Stubičkim Toplicama održana je dvodnevna radionica za članove radničkih vijeća pod nazivom „Radnička vijeća i nadzor zakonitosti zapošljavanja: Kako i zašto spriječiti zloupotrebe rada na određeno i drugih atipičnih ugovora?“. Radionici je prisustvovalo 15 članova i članica radničkih vijeća, odnosno sindikalnih povjerenika i povjerenica u funkciji radničkog vijeća, iz šest sindikata udruženih u SSSH. Ovo je ujedno bila i prva redovna edukacijska aktivnost SSSH uživo nakon dvije i pol godine pandemije.

Sudionici su imali prilike upoznati se s obilježjima, te dozvoljenim i nedozvoljenim upotrebama atipičnih oblika ugovora o radu (rad na određeno, rad na nepuno radno vrijeme, rad na izdvojenom mjestu rada), kao i oblika ugovora kojima se ugovara radni angažman (ugovor o djelu, autorski ugovor). Velik dio vremena bio je posvećen vježbama, raspravi i dijeljenju iskustava o tome kako unaprijediti rad radničkog vijeća i njegovu sposobnost nadzora zakonitosti zapošljavanja.

Radionica je održana u okviru projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Iduća radionica na istu temu održava se 5. i 6. srpnja u Daruvarskim Toplicama.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom