SSSH

PočetnaVijestiSekcija mladihNa online Skupštini Sekcije mladih SSSH izabrano novo vodstvo

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Na online Skupštini Sekcije mladih SSSH izabrano novo vodstvo

Zagreb, 21. prosinca 2021. - Jučer je održana online Skupština Sekcije mladih SSSH, na kojoj je izabrano i novo vodstvo. Zbog trenutnih epidemioloških uvjeta, po prvi put od osnutka Sekcije mladih, skupština je održana online, a prisustvovali su delegati iz osam različitih udruženih sindikata.

Dvosatni program uključivao je pozdravni govor predsjednika SSSH Mladena Novosela, upoznavanje novih delegata s radom Sekcije mladih, kao i predstavljanje Izvještaja o radu za razdoblje od 2019. do 2021. godine.

Iako je na aktivnosti protekle dvije godine uvelike utjecala pandemija, Sekcija mladih održala je brojne aktivnosti, kako terenske, tako i online - od akcija na terenu do različitih edukacija i zajedničkog učenja.

Vrhunac skupštine uslijedio je izborima za novo vodstvo, a osim Izvršnog odbora u koji su imenovani po jedan predstavnik_ca svakog prisutnog sindikata, izabrane su i osobe na dužnosti predsjednika_ice, potpredsjednika_ice te tajnika_ice. Izabrani su:

  • Ana Šer, predsjednica (EKN)
  • Vinko Cestar, potpredsjednik (SGH)
  • Boris Stanković, tajnik (EKN)

Nakon izbora i čestitki od strane Nediljke Junaković koja već godinama u ime Saveza podupire i pomaže u radu Sekcije mladih, svima se obratila i nova-stara predsjednica Ana Šer.

- Veliko mi je zadovoljstvo biti opet izabrana za predsjednicu sekcije mladih. Osim temeljnih ciljeva sekcije, smatram da bismo trebali i širiti komunikaciju prema mladima. U prošlom mandatu bez obzira na COVID-19 koji nas je dosta zakočio, imali smo dobre akcije kao sto su informiranje građana o pravima, podcasti, informiranje mladih o radničkim pravima kroz webinare, te druge aktivnosti. Sve te aktivnosti bile su usmjerene prema mladima. Željela bih nastaviti u istom smjeru, kako bismo doprli do još više mladih. Napravili smo i veliki iskorak u komunikaciji i povezivanju lidera i mladih, što smatram izrazito važnim kako bi stekli iskustvo i izgradili sebe i bili spremni na nove izazove. Nadam se da nas očekuje puno bolje dvije godine, s više susreta uživo, rekla je Šer.

U privitku pogledajte kratak pregled aktivnosti Sekcije mladih SSSH u proteklome mandatu, kao i postavljene ciljeve za naredni period.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom