SSSH

PočetnaVijestiSekcija mladihONLINE EDUKACIJA

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

ONLINE EDUKACIJA

Zagreb, 3. lipnja - Savez samostalnih sindikata Hrvatske ( SSSH) i Mreža mladih Hrvatske (MMH) u sklopu projekta „Zajedno smo jači“ organiziraju online edukaciju „Znaš li svoja radnička prava?“, u utorak, 9. lipnja, od 18:00 do 20 sati. 

Ako ste tek završili srednju školu ili fakultet, radili ste povremene i sezonske poslove, učeničke ili studentske poslove, sada tražite svoj prvi (pravi) posao u zanimanju za koje ste se školovali. Nedajte se nasamarite. Pripremite se za sve ono što vas može očekivati - saznajte koja prava imate.

Što su radnička prava i kako ih ostvariti? Kakve povrede prava se događaju u praksi? Na što mladi radnici moraju posebno paziti? Kako spriječiti nepravedna ponašanja od strane poslodavca? Što učiniti kada primijetite da vam se neko pravo krši? Kako zauzeti pravilni stav u zaštiti svojih prava kada tražite svoj prvi (pravi) posao?

Online edukaciju vodit će:
• Nediljka Buklijaš, stručna suradnica za edukaciju i mlade ( SSSH)
• Sven Janovski, glavni tajnik (MMH)
• Petra Vaci, pravna savjetnica ( SSSH)

Na online edukaciju mogu se prijaviti svi mladi koji žele saznati više o radničkim pravima.

Online edukacija će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti postavljanjem pitanja, ispunjavanjem anketa te radom u grupama.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti online edukaciji, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja online edukacije.

Prijava za sudjelovanje je obavezna i može se ispuniti preko sljedeće poveznice:
https://forms.gle/1APR9C9xFMEqTwAFA

Pratite nas i putem društvenih mreža: https://www.facebook.com/events/1510687515796097/ 

Online edukacija je organizirana u okviru projekta „Zajedno smo jači“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom