SSSH

PočetnaVijestiSekcija mladihPrijavi se na on-line trening o sindikalizmu i aktivizmu

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Prijavi se na on-line trening o sindikalizmu i aktivizmu

Zagreb, 9. lipnja 2020. -  SSSH nastavlja s organiziranjem on-line edukacije, ovoga puta u formatu on-line treninga  pod nazivom "Abeceda sindikalizma – Uvod u sindikalni rad i aktivizam" koji će se održati u utorak, 16. lipnja 2020., od 18:00 do 20:00. 

PRIJAVI SE NA ON-LINE TRENING

Svi koji se bave sindikalnim radom znaju koliko je danas izazovno učlaniti ljude u sindikat. Jedan od razloga leži u tome što su posebno mladi radnici i mlade radnice jako slabo informirani o sindikatu. Stoga prenijeti im ideju sindikalizma i važnosti radničkog organiziranja te ih potaknuti na angažman i aktivizam predstavlja jedan od najvećih  izazova sindikalnog rada. Nedavne društveno-ekonomske krize vraćaju u fokus važnost sindikalno organiziranih radnika.
SSSH je pripremio kratki on-line trening koja kritički promišlja teme sindikalizma i sindikalnog rada u modernom društvu.

Trebaju li nam sindikati u suvremenom društvu? Koja je uloga sindikata u društvu? Što radi sindikat i kako je organiziran? O čemu ovisi snaga sindikata? Zašto biti član sindikata? Zašto i kako postati sindikalni povjerenik? Kako komunicirati uspjehe sindikata?

On-line trening će voditi:
• Nediljka Buklijaš, stručna suradnica za edukaciju i mlade ( SSSH)
• Sunčica Brnardić, savjetnica za radno i socijalno pravo ( SSSH)

Na on-line treningu će sudjelovati mladi sindikalni povjerenici i povjerenice, aktivisti i stručnjaci iz različitih sindikata udruženih u SSSH te će podijeliti svoja iskustva u sindikalnom radu i aktivizmu.
On-line trening Abeceda sindikalizma – Uvod u sindikalni rad i aktivizam je edukacija putem interneta koju organizira SSSH. Namijenjena je sindikalnim aktivistima, odnosno svima koji se po prvi put aktivnije uključuju u sindikalni rad (uključujući nove sindikalne povjerenike i članove sindikalnih povjereništava), a članovi su sindikata udruženih u SSSH.

On-line trening će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti postavljanjem pitanja.
Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti on-line treningu, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja on-line treninga.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko sljedeće poveznice:
https://forms.gle/CYzxw3g2eYxgiU228

On-line trening je organizirana u okviru projekta „Zajedno smo jači“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom