loading

Uprava Petrokemije najavila pokretanje proizvodnje

Proizvodnja u kutinskoj Petrokemiji se nakon više od godinu dana ponovno pokreće 15. srpnja 2023.

Uprava Petrokemije je radnicima uputila obavijest da je unatoč volatilnosti cijena prirodnog plina i teškim uvjetima na tržištu mineralnih gnojiva odlučila pokrenuti proces proizvodnje 15. srpnja 2023. godine. Objavljeno je i da su na glavnoj skupštini održanoj 7. lipnja umjesto dosadašnjih članova Nadzornog odbora izabrani novi Özer Öz, Evren Öztürk, Serdar Ateş, Osman Ünal i Biserka Šoštarić.

Sukladno odluci o pokretanju proizvodnje, od 1. srpnja vraća se u rad noćna smjena kako bi se do 8. srpnja aktivirali vodovodni sustavi i otvorili plinski ventili. S proizvodnjom bi u srpnju trebala krenuti  postrojenja Amonijak, UREA, KAN-1 i KAN-2, NPK-1 i NPK-2 i Sumporna kiselina.

Uprava Petrokemije je najavila i kako će se regres za godišnji odmor isplatiti sukladno odredbama Kolektivnog ugovora, u šest mjesečnih rata, počevši od 1. srpnja.
 

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se