loading

Zajedno smo jači!

Kao pojedinci obično ne možemo mnogo utjecati na svojeg poslodavca. Ali zato zajedno, organizirani u sindikat, imamo znatno veću snagu.

Samo organizirani u sindikat možemo kolektivno pregovarati o našim radnim pravima i izboriti se za veće plaće i bolje uvjete rada od onih propisanih zakonom.

Velik dio materijalnih prava, kao što su naknada za prijevoz, regres, božićnica i dodatak na staž, nisu propisani zakonom, nego ih ostvarujemo putem kolektivnih ugovora.

Ako se s poslodavcem ne možemo dogovoriti ili ako on uopće ne želi pregovarati, možemo organizirati štrajk i druge oblike pritiska. Štrajk je zakonski dopušteno sredstvo pritiska na poslodavca i nitko ne smije biti kažnjen ni diskriminiran zbog sudjelovanja u njemu. Štrajk možemo organizirati samo putem sindikata.

Sindikat nam omogućuje da budemo informirani o svojim radnim pravima, ali i da dobijemo besplatnu pravnu pomoć ako posumnjamo da ih poslodavac na bilo koji način ne poštuje.

Sindikalna prava pripadaju među temeljna ljudska prava – prava radnika na sindikalno organiziranje, kolektivno pregovaranje i štrajk zajamčena su, među ostalim, Ustavom i Zakonom o radu.

Snaga i uspješnost sindikata ovise o broju članova, i njihovoj spremnosti da se sindikalno angažiraju – zbog toga nam je svaki član važan.

Samo zajedno možemo se izboriti za bolja radnička prava i njihovo poštivanje u praksi.

Učlanite se još danas, jer zajedno smo jači!

Obrazac
Putem ovog obrasca možete nam iskazati svoj interes za članstvom u jednom od sindikata koji čine SSSH.

Ispunjeni obrazac proslijedit ćemo odabranom sindikatu, uz zajamčenu sigurnost osobnih podataka. Naši kolege javit će vam se za daljnji razgovor o učlanjenju u sindikat i potpisivanje pristupnice.

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

Ako niste sigurni koji je pravi sindikat za vas, javit ćemo vam se i pomoći vam odabrati sindikat.
Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pravila privatnosti na ovoj web stranici.

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se