loading
Baza kolektivnih ugovora

Baza kolektivnih ugovora

Baza kolektivnih ugovora SSSH sadrži kolektivne ugovore čiji su potpisnici sindikati udruženi u SSSH, ali i neke druge koji su javno dostupni.

Glavna svrha baze je pružiti pomoć svim članovima naših sindikata koji se u praksi bave kolektivnim pregovaranjem.

Uz cjeloviti tekst kolektivnog ugovora, baza sadrži i strukturirane podatke s oko 120 pokazatelja za svaki pojedini ugovor.

Baza omogućuje brzi pregled i pronalaženje pojedine odredbe u kolektivnom ugovoru (bez potrebe čitanja cjelovitog teksta), ali i jednostavnu usporedbu većeg broja ugovora, te automatsku izradu statistika o pojedinim odredbama.

Usporedbe i statistike mogu se raditi na bilo kojem odabranom uzorku ugovora, na primjer za određeni sektor ili sindikat, ili pak među ručno odabranim ugovorima koji se žele usporediti.

Baza omogućuje praćenje i analizu sadržaja kolektivnih ugovora kakva nije dostupna nigdje drugdje u Hrvatskoj.

Korištenje punih funkcionalnosti baze omogućeno je svim članicama i članovima naših sindikata.

Baza kolektivnih ugovora izrađena je u sklopu projekta „Jačanje bipartitnog partnerstva kroz zajednički rad na kolektivnom pregovaranju“, provedenog tijekom 2014. i 2015. godine uz financijsku potporu Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Upute za registraciju i korištenje baze dostupne su registriranim korisnicima – članovima udruženih sindikata.

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se