loading
Sindikalna edukacija

Sindikalna edukacija

Sindikalni rad zahtijeva različita znanja i vještine - od razumijevanja radnih odnosa i metoda sindikalnog organiziranja, preko kolektivnog pregovaranja i industrijskih akcija, do komunikacijskih i organizacijskih vještina. SSSH je jedina sindikalna središnjica u Hrvatskoj s razvijenim sustavom edukacije za sindikalni rad. EDUCA@SSSH je sustav osposobljavanja članova naših sindikata koji se aktivno bave sindikalnim radom, kao sindikalni povjerenici, radnički predstavnici ili sindikalni aktivisti. Naši tečajevi obrađuju teme iz praktičnog sindikalnog rada, temelje se na metodama aktivnog učenja, a vode ih iskusni sindikalisti iz Saveza i naših sindikata, uz jedinstvenu prednost povezivanja i umrežavanja sindikalista iz različitih djelatnosti i sektora.

Više stotina sindikalista, diljem Hrvatske, svake godine završi jedan ili više od 17 različitih tečajeva koje provodimo. Stalno radimo na razvoju novih i inovativnih načina edukacije, uključujući i učenje putem interneta. Pohađanjem naših tečajeva sindikalisti stječu znanja i vještine koje im pomažu da budu bolji i uspješniji u sindikalnom radu – da uspješnije organiziraju radnike u svojoj radnoj sredini, bolje pregovaraju s poslodavcem i učinkovitije štite prava članova. Sindikalnu edukaciju uživo nadopunjujemo povremenim edukacijama putem interneta, na kojima članovi naših sindikata mogu aktivno sudjelovati komentarima i pitanjima, ali i naknadno pregledavati snimke održanih webinara.

Redovite cikluse tečajeva iz Programa temeljnog sindikalnog osposobljavanja i Programa osposobljavanja radničkih predstavnika organiziramo tijekom godine. Raspored održavanja, programi svih tečajeva, kao i upute za prijavu bit će objavljeni najmanje 14 dana prije održavanja prvog tečaja. Najave tečajeva pogledajte ovdje.

96 posto naših polaznika smatra kako im je pohađanje tečajeva EDUCE značajno pomoglo unaprijediti njihov sindikalni rad.
Raspored planiranih tečajeva, informacije o načinu prijave, kao i pristup snimkama održanih edukacija putem interneta (webinara) dostupni su registriranim korisnicima – članovima udruženih sindikata.

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se