loading

Izborna skupština Sekcije mladih SSSH

Izborna skupština Sekcije mladih SSSH održat će se 8. prosinca 2023. od 11:00 do 16:00 sati u Radničkom domu u Zagrebu (dvorana 226).

Cilj Izborne skupštine je povezivanje i umrežavanje mladih aktivista iz različitih sindikata udruženih u SSSH,  rasprava o radu Sekcije mladih SSSH te izbori, na kojoj će se anonimno izabrati predsjednik/ica, potpredsjednik/ica i tajnic/ica Sekcije, kao i novi članovi Izvršnog odbora Sekcije mladih SSSH. 

Pozivamo sindikate SSSH da imenuju 3 aktivista/volontera iz svojih podružnica kao delegate skupštine koji će predstavljati njihov sindikat na Skupštini Sekcije mladih SSSH (sukladno članku 33. Statuta SSSH dobna granica je 36 godina). Moguće je prijaviti više od 3 aktivista, uz uvjet da odredite one kolege/ice koji imaju glas na skupštini od onih koji nemaju, i uz prethodne konzultacije s IO Sekcije mladih SSSH. 

Informaciju o održavanju Izborne skupštine Sekcije mladih SSSH dobiti će svi aktivisti Sekcije mladih SSSH koji su povremeno sudjelovali u aktivnostima Sekcije mladih SSSH u prethodnom razdoblju. Stoga, potičemo sindikate da za delegate imenuju te aktiviste, kao i nove zainteresirane. Molimo da delegirate mlade članove sindikata najkasnije do 1. prosinca 2023. te ispunite obrazac u privitku. 

Budućnost sindikalnog pokreta ovisi o mladima – ostavimo im u nasljeđe borbu za radnička prava i socijalnu pravdu!

Program rada Izborne skupštine i obrazac za prijavu nalaze se u priloženim dokumentima.

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se