loading

Tečajevi iz sustava EDUCA@SSSH

Od rujna do kraja studenoga 2023. g. Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) organizira ciklus tečajeva iz Programa temeljnog sindikalnog osposobljavanja, prvenstveno namijenjenih sindikalnim povjerenicima i članovima sindikalnih povjereništava, te sindikalnim aktivistima. 

Tečajevi se provode u okviru sustava sindikalne edukacije EDUCA@SSSH, a kao treneri ih vode sindikalni stručnjaci iz SSSH i udruženih sindikata, koji su prošli osposobljavanje na području obrazovanja odraslih. Tečajevi se temelje na metodama aktivnog učenja, odnosno kombinaciji predavanja i praktičnih vježbi, a svaki polaznik dobiva i posebno pripremljen priručnik za svaku temu. 

Tečajevi iz sustava EDUCA@SSSH, a sukladno odluci Predsjedništva Vijeća SSSH, financiraju se putem kotizacije, čiji je iznos izračunat na temelju prosječnog troška održavanja svih predviđenih tečajeva. 
Pozivamo sve zainteresirane sindikalne povjerenike, članove sindikalnih povjereništava, sindikalne aktiviste, te radničke predstavnike da se, u dogovoru sa svojim sindikatom, prijave za sudjelovanje na sljedećim tečajevima. Održavanje svakog pojedinog tečaja ovisi o minimalno potrebnom broju prijavljenih sudionika (15), te vas molimo da vodite računa o rokovima prijave za svaki pojedini tečaj, koji su nužni iz organizacijskih razloga.

U nastavku možete pronaći poziv, program svih tečajeva, prijavni obrazac i tehničke upute za prijavu.
 

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se