loading
POZIV ZA MEDIJE
06. lip
2023.

Najava štrajka u tvrtki CESTE ŠIBENIK d.o.o.

Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH), udružen u Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), će u srijedu 7. lipnja u 12:00 sati, u krugu upravne zgrade tvrtke Ceste Šibenik d.o.o. Velimira Škorpika 27, Šibenik, održati konferenciju za medije na kojoj će najaviti štrajk radnika Cesta Šibenik d.o.o.

Nakon neuspješnog postupka mirenja u kojem je poslodavac odbio pristupiti kolektivnim pregovorima, isti je donio Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova društva koji je stupio na snagu 2. lipnja 2023. godine i Pravilnik o radu koji je stupio na snagu 6. lipnja 2023. godine, kojim općim aktima Poslodavac regulira prava i obveze radnika, a temeljem kojih plaća radnika nije određena, kao ni radno mjesto radnika.

Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) je u propalom procesu mirenja tražio od poslodavca da poveća plaće radnicima za 15 posto, koji su nužni zbog povećanja troškova života, ali i da poslovanje uskladi s odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu.

Na konferenciji će govoriti predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske, Stjepan Lisičak i predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Mladen Novosel, te Leonardo Gugo sindikalni povjerenik podružnice Ceste Šibenik d.o.o. 
 

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se