loading

Sporazum o pridruživanju sindikata Preporod

Savez samostalnih sindikata Hrvatske ( SSSH) od danas je bogatiji za gotovo 10 tisuća članova, nakon što je potpisan sporazum o pridruživanju sa Sindikatom zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod. Prvi je to školski sindikat unutar SSSH koji okuplja članove u više od 400 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

Ovim pridruživanjem došlo je do velikog unaprijeđenja na sindikalnoj sceni gdje Savez samostalnih sindikata Hrvatske ima interes štititi radnička prava kako u privatnom tako i javnom sektoru. Poznavajući akcijsku sposobnost sindikata Preporod, siguran sam da će isti uvelike doprinijeti svojim iskustvom svim sindikatima u našoj sindikalnoj središnjici, te daljnjem uspješnom sindikalnom djelovanju u Republici Hrvatskoj, izjavio je prilikom potpisivanja predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Sindikat Preporod traži svoje mjesto unutar etablirane sindikalne središnjice kako bi bili što pripremljeniji za ono što nam predstoji. Jesen koja dolazi bit će vrijeme velikih sindikalnih izazova. U toj situaciji sindikat Preporod ne želi ostati po strani. Savez samostalnih sindikata Hrvatske je okvir unutar kojeg mi želimo dati svoj doprinos kako bi se napokon sindikati u ovoj zemlji nametnuli u zaštiti radnika i standarda svih građana ove zemlje, izjavio je predsjednik sindikata Preporod, Željko Stipić.

Pridruživanjem Sindikata Preporod još jednom je prepoznata snaga SSSH i važnost zajedničkog sindikalnog djelovanja. SSSH će nastaviti promicati integraciju i okrupnjivanje sindikata, jer jedino ujedinjen, snažan sindikalni pokret može adekvatno štititi i zastupati radnike i izboriti rad po mjeri čovjeka.

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se