loading

Drugi tjedan štrajka u CESTE ŠIBENIK d.o.o.

Župan šibensko-kninski Marko Jelić nije se odazvao pozivu Sindikata prometa i veza Hrvatske i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske da primi štrajkački odbor CESTA ŠIBENIK d.o.o. na razgovor. Naveo je kako presuda koju je donio Županijski sud u Šibeniku njemu nije prihvatljiva i da čeka odluku na žalbu Vrhovnog suda.

Početak kolektivnih pregovora, socijalna pravda, poništavanje Pravilnika o radu koji je donijela Uprava i smjena direktora Roberta Miljkovića neki su od zahtjeva koje radnici od ovoga tjedna traže ispred ureda župana šibensko-kninskog.  

Mi ovaj štrajk ne želimo, želimo raditi i zarađivati, ali nas je na ovakav potez natjeralo ponašanje naših nadležnih. Donijeli su pravilnik prema kojem nam je zajamčeno svega 70 posto osnovne plaće, a ponuđeni su nam i trodijelni ugovori o radu prema kojima bi jedan čovjek trebao raditi na tri radna mjesta. S druge strane, ne žele sjesti za isti stol i ne žele početi kolektivno pregovaranje čime su nas prisilili na štrajk, izjavio je Zoran Palinić, predsjednik Radničkog vijeća Cesta Šibenik. 
 

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se