loading

Konstituirajuća sjednica GSV-a

Na 257. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća, na kojoj je nazočio predsjednika Vlade RH Andrej Plenković, imenovani su predsjednik GSV-a, Ivan Mišetić i dva dopredsjednika, ministar Marin Piletić i predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel.

Temeljem rješenja Povjerenstva za utvrđivanje reprezentativnosti udruga sindikata i poslodavaca više razine u tripartitnim tijelima na nacionalnoj razini, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u ime Vlade Republike Hrvatske, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Irena Weber, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel, predsjednica Matice hrvatskih sindikata Sanja Šprem i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, 6. rujna 2023. potpisali su novi Sporazum o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća, koji je u skladu s dogovorom sa socijalnim partnerima, sadržajno nepromijenjen.

Članovi vijeća usvojili su Poslovnik o radu Gospodarsko-socijalnog vijeća i njegovih radnih tijela, kao i Odluku o osnivanju, djelokrugu rada te sastavu povjerenstava Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Izvor: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike 
 

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se