loading

Najava štrajka u DV Slunj

Sindikat obrazovanja, medija i kulture (SOMK) uputio je priopćenje za medije u kojem najavljuje štrajk u dječjem vrtiću "Slunj".
Grad Slunj je jednostranom i neočekivanom odlukom u procesu mirenja odbio potpisati Kolektivni ugovor sa Sindikatom obrazovanja medija i kulture Hrvatske (SOMK) za zaposlene u dječjem vrtiću Slunj te je Sindikat u dogovoru s članstvom pokrenuo zakonske radnje za organizaciju štrajka.

Nakon provedenog referenduma među članovima i Odluke Glavnog odbora Sindikata, stvoreni su preduvjeti za početak provedbe štrajka u dječjem vrtiću Slunj.

Štrajk će započeti u ponedjeljak, 6. svibnja 2024. u 7:00 sati te će trajati do postizanja dogovora između Sindikata i Grada Slunja.

Sukladno Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju, za vrijeme štrajka će se u vrtiću provoditi samo nužni poslovi: njega, skrb, prehrana i zdravstvena zaštita djece.
 

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se