loading

Otkazan štrajk upozorenja u Holcim Hrvatska d.o.o.

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD) i Sindikat graditeljstva Hrvatske (SGH) pokrenuli su početkom ožujka postupak mirenja pred Gospodarskim socijalnim vijećem, radi kolektivnog radnog spora u tvrtki Holcim Hrvatska Koromačno, no postupak mirenja nije uspio pa su SIKD i SGH najavili štrajk upozorenja u Holcim Hrvatska d.o.o.

U kompaniji, koja radi izuzetno dobro, koja ostvaruje sve veći profit za vlasnike, sindikati su tražili da se značajnije ulaže i u plaće radnika. Zahtjev se temelji na povećanju plaće 10 posto od 1. siječnja te dodatno 10 posto od 1. srpnja na način da se iznos mase od 10 posto podijeli na sve radnike u istom apsolutnom iznosu.

Štrajk je trebao početi u petak 15. ožujka 2024. u 13:00 sati na lokacijama (Koromačno, Vranje, Šumber, Očura i Zapužane kraj Zadra), no tog istog dana postignut je dogovor te je poslodavac, uvažavajući poslovne rezultate i ali i izuzetne napore radnika u ostvarivanju dobrih proizvodnih i financijskih rezultata usvojio zahtjeve Sindikata u pogledu povećanja plaća.

U narednom periodu, pristupiti će se daljnjim pregovorima radi sklapanja novog Kolektivnog ugovora. 


 

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se