loading

PODCAST Rad po mjeri čovjeka EP27: Rad po mjeri žene

Kako bi trebao izgledati rad po mjeri žene? Žene su obrazovanije od muškaraca, žene su izvrsne u multitaskingu i balansu između privatnog i poslovnog života, žene nose ključne poslove u svijetu rada, od obrazovanja, zdravstva i skrbi.

No žene su i dalje u svijetu rada nejednake, neravnopravne i diskriminirane. Realnost je da su žene slabije plaćene od muškaraca, obavljaju više neplaćenog rada u kućanstvu, teže napreduju, te su češće diskriminirane po osnovi spola, dobi, roditeljstva.

O svim ovim temama razgovarali smo s dvije snažne žene, borkinje, aktivistice i feministice:
Lana Bobić, feministička teologinja, istražuje problematiku strukturalnog nasilja, nasilja nad ženama, odnosa dominacije i subordinacije, uloge i položaja žena
Anamarija Tkalčec, koordinatorica Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i voditeljica programa Socijalna pravda i jednake mogućnosti

Pripremila i razgovarala: Nediljka Junaković

Montirao i producirao: Radio Tvornica

Glavni urednik: Darko Šeperić

Podcast "Rad po mjeri čovjeka" možeš poslušati na sljedećim digitalnim platformama: Spotify, Deezer, Google Podcasts, Podcasts Addicts, Pocket Casts, Player FM, Podcast Index.

Podcast „Rad po mjeri čovjeka“ je pokrenuo Savez samostalnih sindikata Hrvatske u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se