loading

Prekinut štrajk radnika Varteksa d.d.

Radnici Varteksa prekinuli su desetodnevni štrajk nakon donošenja odluke Samostalnog radničkog sindikata Varteks. Na prekid štrajka odlučili su se nakon što je zajamčena isplata zaostalih plaća koje će isplatiti Agencija za osiguranje radničkih tražbina.

Radnici Varteksa d.d. stupili su u štrajk 6. svibnja 2024. godine nakon što im nije isplaćena plaća za ožujak, a dijelu njih i za veljaču. Jedina tadašnja članica Uprave Jelena Bošnjak pozvala je radnike na rad s obećanjem kako će tvrtka sama izazvati blokadu računa kako bi se time stvorili uvjeti da dohotke isplati Agencija. Varteks bi nakon stabilizacije poslovanja trebao novac vratiti Agenciji.

U međuvremenu Bošnjak je podnijela ostavku na mjesto članice Uprave, a Nadzorni odbor je u ponedjeljak objavio kako je na njeno mjesto imenovan Karlo Koprek. U najnovijoj poruci sindikata stoji kako je na donošenje odluke o prekidu štrajka "pozitivno (...) djelovalo i postavljanje nove uprave" te dogovor "oko plana daljnjih aktivnosti".

Izvor: N1
Fotografija:HINA

 

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se