loading

Veće plaće za radnike Komunalno održavanje d.o.o. Ploče

Nakon što je 11. srpnja zbog neuspjelih pregovora u Komunalno održavanje d.o.o.  pokrenut proces mirenja koji je nakon tri sastanka završio neuspješno, 3. kolovoza je u Pločama održan sastanak na kojem su predstavnici Grada Ploče i tvrtke Komunalno održavanje d.o.o. te predstavnici sindikata uspjeli pronaći adekvatno rješenje za povećanje plaća.

Sastanku su uz predstavnike SSSH i SSKH, Mladena Novosela, predsjednika SSSH, Balada Kovačevića, predsjednika SSKH, Vlahu Radičevića županijskog povjerenika SSKH za Dubrovačko-neretvansku županiju i Stjepana Vlahovića, glavnog sindikalnog povjerenika i Gorana Štrbića, bivšeg sindikalnog povjerenika, sudjelovali Mišo Krsitičević, gradonačelnik Grada Ploče i njegov zamjenik Ivan Marević, Zoran Majstorović, direktor Komunalno održavanje d.o.o. Ploče i njegov zamjenik Dragan Mateljak.

Na sastanku je gradonačelnik Mišo Krstičević procijenio da su zahtjevi radnika realni i opravdani te da nema prepreka za pristupanje potpisivanju izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora. Radnicima će tako već  za plaću za srpanj, biti isplaćen bruto dodatak u iznosu 120 € , a od 1. kolovoza i naknada za prehranu u visini neoporezivog iznosa. U razumnom roku u suradnji poslodavca i sindikata dogovorit će se kvalitetna razrada sistematizacije radnih mjesta po kojoj se dosadašnja prava radnika neće umanjivati. Sva ostala prava iz Kolektivnog ugovora ostaju na snazi.

Naša borba traje od početka godine kada su odnosi s poslodavcem postajali sve zategnutiji, a kulminacija nezadovoljstva radnika na vrhuncu. Poslodavac je ignorirao naše zahtjeve za početkom pregovora, a troškovi života su rasli. Iako je bilo teško, nismo se predali, bili smo spremni i na štrajk, a uz podršku našeg sindikata SSKH i naše središnjice SSSH uspjeli smo izboriti veće plaće! Hvala svima, a posebno članovima sindikalne podružnice SSKH Komunalno održavanje Ploče, bez njih ovo ne bi bilo moguće!, kazao je Stjepan Vlahović, sindikalni povjerenik SSKH u Komunalno održavanje d.o.o. Ploče.

Izvor: Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima
 

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se