loading
Godišnje nagrade SSSH
24. sij
2023.

Interni natječaji za godišnje nagrade SSSH

Savez samostalnih sindikata Hrvatske raspisao je interni natječaj za dodjelu godišnjih nagrada SSSH Srce sindikalne solidarnosti u 2023. godini. Natječaj, odnosno isticanje kandidata, provodi se unutar Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, a pravo predlaganja imaju: udruženi  sindikati, Središnji Ured  i Izvršni odbor te sekcije SSSH. Rok za podnošenje prijedloga o kandidatima je 31. ožujka 2023. godine.
Kriteriji za dodjelu nagrade «Srce sindikalne solidarnosti» u 2023. godini su sljedeći:

predlagati se mogu pojedinci i organizacije iz Republike Hrvatske i inozemstva i to  iz SSSH, izvan SSSH te izvan sindikalnog pokreta. Ne mogu biti predlagane osobe profesionalno zaposlene u SSSH i u udruženim sindikatima; 
predlagati se mogu pojedinci ili organizacije koje su svojim radom i djelovanjem pridonijele razvoju hrvatskoga i međunarodnoga sindikalnog pokreta temeljenog na solidarnosti i zajedništvu među članovima i sindikatima. Ako je riječ o kandidatu iz sindikalnog pokreta, naglašavaju se postignuti izuzetni rezultati i/ili poseban događaj/doprinos u promatranom razdoblju zbog kojega kandidat zaslužuje ovo visoko sindikalno priznanje.
Predlagatelji iz točke 1. ovog Natječaja mogu istaknuti samo jedan prijedlog (ili pojedinca ili organizaciju).
promatrano razdoblje je od 1. ožujka 2022. do 28. veljače 2023. godine.

Kandidate za nagradu mogu predlagati sindikati udruženi u SSSH, a prijedlozi moraju sadržavati osobne podatke, kratki opis aktivnosti za prethodnu godinu i obrazloženje.

Uz Srce sindikalne solidarnosti, raspisan je i natječaj za dodjelu Povelje SSSH povjereniku/ci za zaštitu na radu u 2023. godini.

Kandidate za nagradu – Povelju SSSH mogu predlagati sindikati udruženi u SSSH.
Prijedlozi kandidata moraju sadržavati osobne podatke kandidata, kratki opis aktivnosti u prethodnoj godini i obrazloženje prijedloga.

Kriteriji za dodjelu nagrade su:

•             ostvarena postignuća u prethodnoj kalendarskoj godini na unapređenju zaštite na radu;
•             iskazana kreativnost, predanost i upornost u provođenju mjera zaštite na radu i poboljšanju zdravlja i sigurnosti na radu;
•             aktivnosti koje su smanjile ozljeda na radu i druge bolesti u vezi s radom,
•             aktivnosti na prevenciji i  provedbi mjera zaštite na radu;
•             kontinuirano i cjelovito informiranje i provođenje osposobljavanja radnika.

Rok: prijedlozi moraju stići zaključno s 31. ožujkom 2023. godine, na e-mail: sssh@sssh.hr

Cjelovite tekstove o natječajima pogledajte u priloženim dokumentima.

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se