loading

Novi KU u Nexe d.d.

U NEXE-u d.d. potpisan je novi Kolektivni ugovor kojim je, u cilju povećanja zadovoljstva radnika, povećana osnovica za obračun plaće (koeficijent 1,0) za 10 posto, a zadržana su i sva dosadašnja materijalna prava radnika u maksimalnom neoporezivom iznosu. 

Iako je Kolektivni ugovor potpisan prošle godine vrijedio do lipnja 2024., zbog krize troškova života, poslodavac i Sindikat pristupili su kolektivnom pregovaranju godinu dana ranije.

Kolektivni ugovor ispred NEXE d.d. potpisao je zamjenik predsjednika Uprave i član Uprave NEXE d.d. Stjepan Ergović koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom te istaknuo kako se i u ostalim članicama NEXE Grupe pristupilo korekciji plaća s ciljem njihova povećanja.

Zadovoljstvo uspješno završenim procesom kolektivnog pregovaranja u ime pregovaračkog tima Sindikata graditeljstva Hrvatske – sindikalne podružnica NEXE d.d., uz uvjerenje u nastavak dobre suradnje između Sindikata i poslodavca i u budućnosti, izrazio je glavni sindikalni povjerenik Marijan Baričević, potpisnik Kolektivnog ugovora ispred Sindikata.

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se