loading

Novi KU za radnike Liburnije d.o.o.

Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) i Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske (USVPRH), oba udružena u Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) potpisali su novi kolektivni ugovor za radnike Liburnije d.o.o. u Zadru. Pregovori su trajali više od godinu dana.

Novi kolektivni ugovor potpisan je na period od četiri godine, a sindikalni povjerenik SPIVH-a u Liburniji Marin Sikirić istaknuo je da je plaća ukupno rasla za 20 posto (10 posto lani i 10 posto ove godine), ali da su dogovorena i ostala materijalna prava, jubilarne nagrade, božićnice i otpremnine, a sve kako bi se prava radnika Liburnije izjednačila s ostalim gradskim službenicima.

Sa sindikalne strane ugovor su potpisali Stjepan Lisičak, predsjednik SPIVH-a, Marin Sikirić, sindikalni povjerenik SPIVH-a u Liburniji, opunomoćenik USVPRH Ivica Erstić i direktor Liburnije Edvin Šimunov. Potpisivanju su prisustvovali i Mladen Novosel, predsjednik SSSH, zadarski gradonačelnik Branko Dukić te Anita Jurić Golo, pravna povjerenica SSSH. 
 

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se