loading

Novi KU za vozače Liburnije d.o.o.

Završeni su višemjesečni pregovori između Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) s predstavnicima Grada Zadra, čime su vozači Liburnije konačno su dobili novi kolektivni ugovor koji će poboljšati materijalna prava radnika i zaustaviti odljev kadrova koji je već godinama velik problem za zadarskog prijevoznika. 

Na završetku pregovora prisustvovali su predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) Stjepan Lisičak, Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), pravna povjerenica SSSH Anita Jurić Golo i predsjednik Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske Anto Jelić. U ime Grada Zadra nazočili su pročelnik Upravnog odjela za financije Ivan Mijolović, pročelnik Ureda gradonačelnika Ante Ćurković te pročelnica Ureda Grada Mirjana Zubčić, dok je Liburniju zastupao direktor Edvin Šimunov koji je uoči sastanka u Gradu već obavio pripremne razgovore s predstavnicima Sindikata.

Na sastanku je iznesen podatak da su ove godine za plaće vozača osigurana preko tri milijuna kuna, što nam donosi novu povišicu plaća. Poboljšali smo i materijalna prava poput otpremnina, jubilarnih nagrada, božićnica, uskrsnica i regresa te zakonom određena prava za noćni i rad nedjeljom i blagdanom, kaže Lisičak, napominjući kako kolektivni ugovor na snagu stupa 1. srpnja, a potpisivanje ugovora je najavljeno 4. srpnja.

Arhivska fotografija
Izvor: Zadarski list
 

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se