loading

Peticije i ankete na internetskoj stranici SSSH

Internetska stranica SSSH nadograđena je novim digitalnim alatom koji omogućuje pokretanje online peticija i provođenje anketa. Ankete i peticije na stranici SSSH mogu pokretati i provoditi i udruženi sindikati i njihove podružnice.

Na internetskoj stranici SSSH postavljen je novi dio, kojemu se može pristupiti preko adrese akcije.sssh.hr, a koji nam omogućuje pokretanje online peticija i prikupljanje potpisa, kao i provođenje anketa među našim članovima ili građanima.

Na našoj stranici sada možemo pokretati peticije o pitanjima iz područja javnih politika, temama vezanima uz granske kolektivne ugovore ili neka druga sektorski specifična pitanja, ili pak vezana uz sindikalne akcije i inicijative u pojedinim poduzećima i ustanovama.

Ne smijemo zaboraviti kako za uspješno provođenje peticije ili ankete nije dovoljno samo postaviti ju na internetsku stranicu, već ono zahtijeva i dodatan angažman u vezi sa širenjem informacija i pozivanjem na potpisivanje ili ispunjavanje prema članovima, ostalim radnicima ili građanima, ovisno o temi i cilju ankete.

Online alat za peticije i akcije izrađen je u sklopu projekta „Sindikati za pravedan oporavak“ koji se provodi uz financijsku podršku Europske unije.
 

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se